niedziela, 13 stycznia 2013

Jajka faszerowane pastą kawiorową



Jajka - idealne źródło witamin. Jedzone samodzielnie, na zimno i na ciepło, faszerowane, dodawane do sałatek czy zup. Ostatnio trochę o nich zapomniałam. Ale nic w przyrodzie nie ginie. Organizm sam się o nie upomniał.
Tym razem poświęciłam im trochę czasu i przygotowałam jajka faszerowane pastą kawiorową. Wyszły doskonale. Nikogo nie musiałam specjalnie namawiać do jedzenia. Zachęcam do spróbowania, również tych, którzy smakoszami kawioru nie są.




Składniki:


4 jajka
3 łyżki majonezu
3 łyżki kawioru
1łyżeczka koniaku
1łyżeczka soku z cytryny
koperek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
przyprawy (sól, pieprz)

Przygotowanie:

Z ugotowanych (na twardo) i przekrojonych na pół jajek wyjmujemy żółtko. Następnie ucieramy je z majonezem, kawiorem (2 łyżki), sokiem z cytryny i koniakiem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Powstałą masą wypełniamy białka oraz dekorujemy kawiorem, koperkiem i szczypiorkiem.

Inspiracje: Maciej Kuroń (www.kuron.com.pl)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz