Jajka - idealne źródło witamin. Jedzone samodzielnie, na zimno i na ciepło,
faszerowane, dodawane do sałatek czy zup. Ostatnio trochę o nich zapomniałam.
Ale nic w przyrodzie nie ginie. Organizm sam się o nie upomniał.
Tym razem poświęciłam im trochę czasu i przygotowałam jajka faszerowane
pastą kawiorową. Wyszły doskonale. Nikogo nie musiałam specjalnie namawiać do
jedzenia. Zachęcam do spróbowania, również tych, którzy smakoszami kawioru nie
są.
Składniki:
4 jajka
3 łyżki majonezu
3 łyżki kawioru
1łyżeczka koniaku
1łyżeczka soku z cytryny
koperek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Z ugotowanych (na twardo) i przekrojonych na pół jajek
wyjmujemy żółtko. Następnie ucieramy je z majonezem, kawiorem (2 łyżki), sokiem
z cytryny i koniakiem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Powstałą masą wypełniamy białka oraz dekorujemy kawiorem,
koperkiem i szczypiorkiem.
Inspiracje: Maciej Kuroń (www.kuron.com.pl)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz